Εκτός συνόρων, #8

mark_twain
Standard

Το ερχόμενο Νοέμβριο θα δημοσιευτεί το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του πασίγνωστου συγγραφέα Μαρκ Τουέιν. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο χαμένο χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Ο ίδιος ο συγγραφέας είχε ζητήσει μέσω της διαθήκης του να μην δημοσιευθούν οι σχετικές (χιλιάδες) σελίδες πριν περάσουν εκατό χρόνια από το θάνατό του. Οι φήμες λένε ότι αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Τουέιν στην αυτοβιογραφία του τα λέει χύμα και τσουβαλάτα σε όλους.


Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε στην Αργεντινή και σε περιορισμένα αντίτυπα ένα φυλλάδιο με ένα μέχρι τότε ανέκδοτο κείμενο του Μπόρχες. Το ολιγοσέλιδο χειρόγραφο ανακάλυψε ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν και το πιο πιθανό είναι ότι αποτελούσε την αρχή μιας μεγαλύτερης πλοκής που είχε στο μυαλό του ο μεγάλος συγγραφέας.


Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναμένεται να κυκλοφορήσει το καινούριο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ. Η πρώτη έκδοση θα τυπωθεί σε 100.000 αντίτυπα. Είναι το πρώτο του μυθιστόρημα μετά το τελευταίο του βιβλίο στο οποίο έρχεται σε μια γόνιμη αντιπαράθεση με τον γνωστό φιλόσοφο Μπερνάρ – Ανρί Λεβύ.


Photo Michel Houellebecq by Mariusz Kubik