Προμηθέας Τοπίο ΙΙ

jan_fabre_prometheus_II
Standard

«Είμαι ένα λάθος»«Το όργιο της ανεκτικότητας» και Another Sleepy Delta Day είναι τρία έργα του Γιαν Φαμπρ (Jan Fabre) που παρουσιάστηκαν σχετικά πρόσφατα στο ελληνικό κοινό. Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης επιστρέφει για δυο παραστάσεις στο Παλλάς με την πρόσφατη παραγωγή του «Προμηθέας Τοπίο ΙΙ», την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Στο «Προμηθέας Τοπίο ΙΙ», ο Γιαν Φάμπρ αναζητά την τραγική διάσταση του ελέους και του φόβου, του φόβου και του πάθους των βασικών συναισθημάτων της αρχαίας τραγωδίας.  Συνδέοντας το μύθο του Προμηθέα με τη σύγχρονη επιστήμη, ο Φαμπρ αποχαιρετά το πιο φημισμένο σύστημα ερμηνείας του Δυτικού πολιτισμού, την ψυχολογία.

Ο Φαμπρ αναζητά τον τραγικό του ήρωα, αναρωτιέται φωναχτά πού βρίσκεται και ουρλιάζει ικετεύοντας «Χρειαζόμαστε έναν ήρωα τώρα!». Έναν ήρωα για να μπορέσει να ζωντανέψει μια κοινωνία, που με τους κανόνες και τους νόμους της έχει εξορίσει τη φωτιά και μαζί με αυτή τη φαντασία και αντιστέκεται σε κάθε δυνατή σπίθα σε κάθε αναλαμπή που μπορεί να γεννήσει κάτι τολμηρό, καινούριο και επικίνδυνο για το κατεστημένο.

Πληροφορίες για τις ακριβείς ώρες των παραστάσεων, τα εισιτήρια κλπ. μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Παλλάς.

Διαβάστε κι ένα ενδιαφέρον αλφαβητάρι του Γιαν Φαμπρ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Athens Voice.

Πηγή: δελτίο τύπου