Art Athina 2014

Harm Weistra, Reconstructed memory
Standard

Όπως και πέρυσι, έτσι και στη φετινή Art Athina η Ολλανδία και το Βέλγιο δίνουν το παρόν, αυτή τη φορά μέσω των γκαλερί Joey Ramone και Mulier Mulier αντίστοιχα.

Φυσικά, δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος για να επισκεφτεί κάποιος την 19η διοργάνωση αυτής της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης που θα γίνει από τις 15 ως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo).

Οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν το Art Athina Contemporaries και το Platforms Project @ Art Athina 2014 υπό την επιμέλεια της Άλκηστις Ποταμιάνου. Στόχος τους είναι η πρόκληση ενός ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους θεατές με σημείο σύγκλισης το συγκεκριμένο έργο.

Το Art Athina Contemporaries επιχειρεί μια αποτύπωση της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, όπως αυτή διαμορφώνεται σε ενεστώτα χρόνο. Ο στόχος του προγράμματος Platforms Project @ Art Athina 2014 είναι η χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται μέσα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών καλλιτεχνών που αποφασίζουν να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα εικαστικά ερωτήματα δημιουργώντας τις λεγόμενες πλατφόρμες.

Με συμμετοχές από πολλές χώρες και πλούσιο πρόγραμμα, η 19η Art Athina αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικό πλήθος επισκεπτών, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.