Διαμονή στις Βρυξέλλες

passa_porta
Standard

Στο παρελθόν, είχαμε αναφέρει τη δυνατότητα διαμονής για συγγραφείς, ποιητές και μεταφραστές στην Αμβέρσα. Όμως και η πρωτεύουσα του Βελγίου δεν πάει πίσω σε ευκαιρίες για μη-Βέλγους συγγραφείς να παρουσιάσουν το έργο τους αλλά και να κάνουν χρήση του χώρου διαμονής Passa Porta.

Passa Porta είναι ένα όνομα που περιλαμβάνει διάφορες υλοποιήσεις μιας πολιτικής προώθησης της λογοτεχνίας: ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ, μια ποιητική κολεκτίβα, ένα βιβλιοπωλείο, χώρους συνάντησης και σεμιναρίων και άλλα πολλά. Όλα αυτά σε ένα αρχιτεκτονικά ελκυστικό χώρο.

Συγγραφείς (δυστυχώς όχι και μεταφραστές) μπορούν να κάνουν αίτηση για διαμονή 2 ως 8 εβδομάδων στο χώρο που διαθέτει το Passa Porta. Λεπτομέρειες (στα Αγγλικά) υπάρχουν εδώ. Για τους λογοτέχνες που διώκονται στη χώρα προέλευσής τους, το Passa Porta μπορεί να προσφέρει διαμονή μέχρι και για δύο έτη.

Παρόλο που με τίποτα δε θα αλλάζαμε την Αμβέρσα για τις Βρυξέλλες, δεν μπορούμε να μην ζηλέψουμε την παρουσία ενός ακόμα χώρου που δίνει τη δυνατότητα στην τέχνη και τους λειτουργούς της να δρουν, να συναντούνται και -πάνω απ” όλα- να δημιουργούν.