Γιατρέ, γράψε μου ένα βιβλίο

boekenbeurs_antwerpen
Standard

Για πολλούς και διάφορους λόγους, η Αμβέρσα είναι από τις αγαπημένες μας πόλεις. Την ερχόμενη Κυριακή θα ξεκινήσει η ετήσια έκθεση βιβλίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι -κατά μια συνήθη πρακτική- για την είσοδο στην έκθεση απαιτείται εισιτήριο.  Πληρώνοντας 8 Ευρώ για μία μέρα, o επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα γεμάτο κι ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Από το οποίο συγκρατούμε μια καταπληκτική ιδέα που πραγματοποιείται από τον εξαιρετικό διαδικτυακό πολιτιστικό κόμβο Cobra, δημιουργία του κρατικού τηλεοπτικού οργανισμού VRT.  Ονομάζεται «Βιβλιογιατροί» (Boekendokters). Όχι, δεν πρόκειται για κάποια προώθηση ιατρικών βιβλίων ή των επονομαζόμενων βιβλίων «αυτοβοήθειας». Αλλά για συνεδρίες με τη συμμετοχή διαφόρων συγγραφέων, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα του κοινού αποκλειστικά με τη βοήθεια της βιβλιοθήκης που έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ή τουλάχιστον να δείξουν στο κοινό τις «ιαματικές» ιδιότητες  της λογοτεχνίας κάθε είδους.

Αυτό είναι ένα μόνο από τα γεγονότα που θα συμβούν στην έκθεση, η οποία αλληλοσυμπληρώνεται με τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και ιντερνετικές μεταδόσεις. Μετά απ” όλα αυτά, το εισιτήριο των 8 Ευρώ δε φαίνεται και τόσο ακριβό. Αντιθέτως, είναι μια πρώτης τάξης ιδέα για να καλυφθούν τα έξοδα συμβάντων που ξεφεύγουν από την τετριμμένη του «πάγκου με βιβλία».